Hem Nöje Klassiska skräckfilmer att se om till Halloween

Klassiska skräckfilmer att se om till Halloween

612
0

1Dead Silence – 2007

Regi av James Wan, med Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg och Michael Fairman i rollerna. Det vilar en förbannelse över staden Raven’s Fair sedan mordet på buktalaren Mary Shaw. En kvinna blev mördad och sonen försvann, sedan dess har det dött folk i staden och nu blir de till liv igen som dockor.

2Friday the 13th – 1980

Regi av Sean S. Cunningham med Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby och Kevin Bacon i huvudrollerna. En grupp tonåringar som åter öppnar ett övergivet läger efter att en ung pojke (Jason Voorhees) drunknat i en närliggande sjö. Men frågan är om han verkligen drunknade, eller är han kvar där ute?

3The Ring – 2002

I regi av Gore Verbinski med Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman och Brian Cox i rollerna. Människor dör på konstiga sätt, sju dagar efter att ha sett ett videoband med en förbannelse över sig. Journalisten Rachel Kellers (Naomi Watts) systerdotter är en av de som dött och Rachels syster förmår henne att rota i vad som kan ha hänt.

4The Omen – 1976

I regi av Richard Donner med Lee Remick och Gregory Peck. Katherine Thorn föder en dödfödd son, som på lasarettet ersattes med ett barn (Damien) vars mor dog i samband med förlossningen. Paret är till en början ovetande om att Damien är Satans son. Med tiden går det dock upp för fadern att sonen verkligen är djävulens avkomma.

5A Nightmare on Elm Street – 1984

I regi av Wes Craven med Robert Englund, John Saxon, Heather Langenkamp och Johnny Depp. Nancy lider av en fruktansvärd mardröm om en man i smutsig röd-grön-randig tröja, sönderbränt ansikte och rakknivar på fingrarna som vill mörda henne. Märkligt nog upptäcker hennes nära vänner att de har drömt om exakt samma man, barnamördaren Freddy Krueger.

6Poltergeist – 1982

I regi av Tobe Hooper med JoBeth Williams, Craig T. Nelson och Beatrice Straight. Familjen Freeling är en vanlig amerikansk familj, med den skillnaden att de bor i ett hemsökt hus. Till en början märker familjen endast att saker, till exempel stolar, förflyttar sig, men det blir snabbt värre. De oinbjudna gästerna visar ett speciellt intresse för Carol Anne, familjens yngsta dotter.

7The Exorcist – 1973

I regi av William Friedkin med Ellen Burstyn, Max von Sydow, Jason Miller och Linda Blair. Prästen Damien Karras i en period av tvivel vad gäller sin egen kristna tro. Han blir kontaktad av en känd skådespelerska som hävdar att hennes dotter är besatt av en demon. Efter att ha noggrant undersökt flickan så beslutar han sig att försöka sig på en exorcism med hjälp av en mer erfaren präst.

8Halloween – 1978

Den 31 oktober 1963 tar den sexårige  Michael Myers på sig en mask och mördar med kniv sin 17-åriga syster. Han hamnar på mentalsjukhus och rymmer 15 år senare på väg till en ny anstalt, och beger sig hem till Haddonfield, där han på nytt börjar mörda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here