Hem Mat En riktigt rejäl Elvismacka

En riktigt rejäl Elvismacka

1461
2

Att kalla den här rätten för mat råder det nog delade meningar om, men att det var Elvis Presleys favoritmacka är vi nog alla överens. Detta är en version av den berömda smörgåsen som jag tycker bäst om. Jag vill bara påpeka att om du vill prova att äta denna macka så innehåller den många kalorier och är som kan du kanske gissat, långt ifrån nyttig.

Det här behöver du:
  • 2 skivor formfranska
  • 8 skivor bacon
  • 1 mosad banan
  • jordnötssmör
  • majonäs
  • riktigt smör
Så här gör du:
  1. Knaperstek bacon i en het panna
  2. Smält ca 50 gr smör i samma panna med baconfettet kvar i
  3. Stek formfranskorna på båda sidor tills gyllenbruna. Ha i mer smör om pannan blir torr
  4. Lägg bröden på en tallrik
  5. Bred på tjockt med jordnötssmör på ena brödskivan
  6. Bred på mosad banan på den andra brödskivan
  7. Lägg på bacon och några klickar majonäs
  8. Slå ihop halvorna till en majestätisk dubbelmacka

Sen är det bara att slå igång ”Burning Love” i lurarna och smaska på.

2 KOMMENTARER

  1. Tur att det stod variant för jag är ganska säker på att det var sylt på mackan Elvis åt. Och majonäs tror jag inte det var heller.

    • Det är sant att det var sylt och inte majonäs. Själv tycker jag till skillnad från Elvis att det skär sig lite i smakerna om man har sylt på.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here