Hem Mat Goda Belgiska Våfflor

Goda Belgiska Våfflor

214
0

Den äkta Belgiska våfflan görs till skillnad från den svenska på en smet som jästs lik en söt bulldeg. Detta innebär att de blir väldigt kompakta och tunga när de gräddats. Typiskt är också att de gräddas i speciella våffeljärn med djupa fyrkantiga kaviteter. Det är formen på detta våffeljärn som gör att att de Belgiska våfflorna får sitt typiska utseende. Det finns sådana våffeljärn att få tag på i Sverige med detta recept går även att göras i ett vanligt.

Detta behöver du:
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 4 ½ dl mjölk
  • 120 gram smält smör
  • 2 äggvitor
Så här gör du:
  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke
  2. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt

Servera våfflorna med vispad grädde och valfritt tillbehöver som t ex blåbär eller jordgubbar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here