Hem Teknik 2019 Corvette ZR1

2019 Corvette ZR1

204
0

Den är inte för alla men om du älskar att köra snabba bilar med vassa motorer kan 2019 Corvette ZR1 vara nästa fordon att hitta ett utrymme i ditt garage. Eller ditt hangar, beroende på hur rik du faktiskt är. Uttalad som den ”snabbaste, mest kraftfulla och mest avancerade” Corvetten i historien är bilen konstruerad med inget annat än prestanda i åtanke.

2019 Corvette ZR1 drivs av en 6,2-liters superladdad V8 kallad LT5 som är en direkt efterträdare till Z06s LT4. Med 755 hästkrafter och vridmoment på 969 Nm kan fordonet nå topphastigheter på 337 kilometer i timmen med hjälp av den vanliga låga bakvingen. Om du kommer att göra en hel del kurvtagning i höga hastigheter rekommenderas att du väljer den höga bakre vingen, vilket skulle lägga till betydande downforce för att hjälpa dig att klara dessa kurvor.

Eftersom en motor med så mycket kraft förmodligen kommer att bli rätt så varm får bilen ytterligare fyra radiatorer. Hela framänden har också formats så att den matar luft direkt mot motorn och lägger till mycket behövlig kylning. Motorn är förresten sammankopplad med antingen en 7-växlad manuell eller en 8-växlad automatisk växellåda.

Aerodynamik är en nyckelkomponent i designen för 2019 Corvette ZR1. Bortsett från den höga bakre vingen får den också en främre undervinge för att öka greppet. Andra funktioner inkluderar Brembo carbon keramiska bromsar, 19-tums fram och 20-tums bakhjul. Inuti får bilen fulla lädersäten, med alternativ för extra uppvärmning eller sportssäten, samt ett valfritt avancerat Bose-ljudsystem.

2019 Corvette ZR1 är planerad att vara tillgänglig till våren 2018. Ingen prissättning har nämnts, men man förväntar sig att den bör ligga runt dryga 120 000 dollar. Mycket för en Corvette men inte så mycket när du jämför det med andra liknande sportbilar i samma prisklass.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here