Hem Bakning Nanaimo Bars

Nanaimo Bars

150
0

Nanaimo Bar är en dessert av kanadensiskt ursprung. Den är uppkallad efter staden Nanaimo, British Columbia på Vancouver Island.

Detta behöver du till botten:
  • 100 g smör
  • 100 g smält choklad
  • 150 g kex i små, små bitar (t ex mariekex)
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl hackade nötter (t ex rostade hasselnötter)
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 ägg, ihopvispade
Till mellanlager:
  • 200 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 1 dl tjock vaniljkräm
  • 1 tsk vaniljsocker
Till topplager:
  • 200 g mörk choklad, hackad i riktigt små bitar
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 centimeter.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret.
  3. Låt botten vara i ugnen i cirka 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du mellanlagret.
  4. Mellanlager: Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
  5. Topplager: Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden. Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan.

Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here