Hem Mat Grillad Street Kitchen Burger

Grillad Street Kitchen Burger

87
0

Detta är en riktig gourmetburgare som tar lite mer tid än att köpa ICA´s egna och slänga på grillen men jag lovar att smaken är något helt annat. Förbered helst burgarna dagen innan genom att krydda dem och ställa in dem i kylen. På så sätt faller de inte sönder så lätt under grillningen. Se bara till att du tar ut dem i god tid innan du ska grilla så att du inte tillagar dem kalla.

Detta behöver du:
  • 200 gram mald revbensstek
  • 200 gram mald högrev
  • 200 gram mald bringa
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • skivad cheddarost
  • skivad lök
  • senapsmajonäs (1 dl majonäs, 0,5 dl grovkornig senap)
  • mjukt smör
  • salladsblad
  • skivad tomat
  • skivad inlagd gurka
  • hamburgerbröd
  • olivolja
  • 2 ägg
Så här gör du:
  1. Blanda ihop alla köttsorter med äggen och forma burgarna ca 3 cm tjocka
  2. Salta, peppra och ringla över lite olivolja
  3. Lägg burgarna på grillen (som bör vara riktigt varm) och lägg på locket. Låt dem ligga och rör inte burgarna innan du vänder på dem.
  4. Grilla varje sida totalt 3,5 till 4 minuter i 2 omgångar
  5. Medan burgarna grillas, lägg brödet i grillen så att det rostas lätt på insidan
  6. Ta skivad lök, ringla över lite olivolja, salta och peppra och lägg på grillen
  7. Inför sista vändningarna pensla lite smör på varje sida av burgarna. Detta kommer att ge en karamelliserad och fin yta.
  8. När mindre än en minut återstår lägg en skiva cheddarost på varje burgare
  9. Ha på senapsmajonäsen på insidan brödet och sprid ut det lite. Både botten och toppendelen.
  10. Lägg salladsblad, tomat och gurka på bottenbrödet
  11. Lägg på burgaren och toppa med den grillade löken

Den här typen av hamburgare tenderar att bli rätt hög så ta gärna en trästicka och stick genom så håller den ihop bättre. Ett annat tips är att dela den på mitten innan så att man får 2 mindre hamburgare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here