Hem Upplevelse Den övergivna ön som finns mitt i New York

Den övergivna ön som finns mitt i New York

25
0

Beläget mellan Queens och Bronx ligger North Brother Island. 1885 användes ön för att bygga ett sjukhuskomplex för karantän och behandla personer som lider av smittkoppor och tyfus. På 1950-talet blev det till ett rehab-centrum.

Hela ön har övergivits sedan 1963. Efter att staden stängt sjukhusen försökte de sälja ön till privata investerare på 70-talet, men kostnaden för byggande, transport till ön, installation av ett avloppssystem och bullret från Laguardia flygplats avskräckte alla från att köpa den.

På 80-talet försökte de bygga ett fängelse på ön men skrotade planen eftersom det var billigare att bygga i upstate New York.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here