Hem Bakning Mochi med Chokladglass

Mochi med Chokladglass

24
0

Mochi heter dessa små japanska knyten. Japanerna själva stoppar gärna en fyllning av röda bönor i dem, medan man i New York och Los Angeles föredrar mochi fylld med glass.

Detta behöver du:
  • chokladglass
  • 2 ½ dl rismjöl
  • 1 ¾ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk maizena
  • 2 msk rostade, oskalade sesamfrön
  • kakao
  • 100 gr smält choklad (56-64%)
  • färsk frukt efter tycke och smak (melon, päron, mango)
Så här gör du:
  1. Klä en bricka med plastfolie och skopa hastigt upp 10 små glasskulor på den
  2. Ställ brickan i frysen under tiden som degen görs
  3. Blanda rismjöl och vatten i en glasskål, tillsätt socker och vaniljsocker
  4. Täck över med plastfolie och kör i micron i 2 minuter
  5. Rör om, sätt på plast igen och kör ytterligare 30 sek i micron. Ta av plasten och låt degen svalna
  6. Plasta in en skärbräda och pudra hälften av maizenan
  7. Vänd upp degen på skärbrädan och låt den bli helt kall
  8. Vänd degen i resten av maizenan, plasta in den och låt den ligga i kylen i 30-60 minuter
  9. Lägg tillbaka degen på skärbrädan. Dela i 10 bitar och kavla ut varje bit till en rundel
  10. Kavla degen med lite sesamfrön. Ta ut en glasskula i taget ur frysen. lägg på degplattan och baka in den
  11. Placera knytena med skarven nedåt på en liten bricka och sätt genast in i frysen

Knyterna tas ut ca 5 minuter innan de ska ätas. Passa då på att pudra över kakao. Servera med smält choklad och den färska frukten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here